08.02.2020 | 20:54
Перник е на воден режим, но гражданите получават солени сметки за вода
По-големите суми били заради изравнителните сметки, които хората са получили накуп

Жители на Перник масово се оплакват от много големи сметки за вода на фона на водния режим, съобщава struma.bg. Според недоволните въздухът в тръбите, изтласкван от водата при пускането ѝ, също върти водомерите.

От местното ВиК дружество обаче уточняват, че по-големите суми били заради изравнителните сметки, които хората са получили накуп. А това е станало, защото инкасаторите не са посещавали адреси, за да засичат показанията на водомерите. Вместо това те начислявали сметките на база потребление от предишни периоди.

Заради това новият шеф на ВиК-Перник Борислав Иванов е освободил шефката на отдел „Инкасо“ и е назначил нова. Предвиждало се и среща с инкасаторите, на която трябва да бъде обсъдено как в кратки срокове да бъдат засечени всички водомери в Перник.

В близкото село Ярджиловци пък се оказало, че 700 същи нямат водомери. Такива не били поставени от ВиК дружеството след изграждането на нов водопровод за селото, който да го свърже с язовир „Студена“. Борислав Иванов се бил срещнал с кметицата Росица Лазарова и са се договорили водомери да бъдат монтирани на всички домакинства в най-кратък срок. Вече били поставени 20.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране