28.04.2021 | 8:57
Пламна хотел в София, евакуираха всички гости
Няколко души са пострадали
Пожар е горял през нощта в хотел на столичния булевард „България“, в близост до Околовръстното шосе. Няколко души са пострадали в пожара, който се разрази в столичен хотел късно вечерта във вторник. Италиански гражданин е откаран във ВМА, предаде  NOVA. Той е с интоксикация. Първоначално бе съобщено, че е пострадал само един огнеборец. Той бе откаран в „Пирогов“, откъдето е изписан тази сутрин.

Минути след полунощ е получен сигнал за възникнал пожар и силно задимяване в хотелска сграда в столицата, в района на околовръстния път и бул. „България“. Към мястото са насочени 10 екипа пожарникари от различни столични районни служби със специализирана техника, автомеханични стълби, автомобил за спешна медицинска помощ. Предприета е евакуация на настанени в сградата клиенти. По първоначална информация, няма данни за загинали или сериозно пострадали. На няколко души, вдишали дим е оказана медицинска помощ.

Екипи на полицията съдействат за обезопасяване на района. Гасенето на огъня продължава. Действията на място се ръководят от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. След погасяването, предстои да бъдат изяснени причините, довели до възникването на пожара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране