23.01.2021 | 16:40
Почина Лари Кинг
Известният тв водещ си отиде на 87 години

В Лос Анжелис, Калифорния, на 87 години почина известният ТВ водещ Лари Кинг. Това съобщи „Russia Today“. Руският канал бе последното работно място на Кинг.

Преди това 25 години журналистът води токшоу по телевизия CNN, наречено „Larry King Live“. Предаването е записано в книгата на рекордите „Гинес като предаване с най-дълъг живот в ефир. Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на Лари Кинг. Журналистът е направил повече от 50 000 интервюта за цялата си кариера.

След 25 години на екран, през лятото на 2010 г. Лари Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си. По-късно се започна предаванията „Larry King Now“ и „Politickling with Larry King“, излъчвани по телевизионния Russia Today (RT) America и онлайн канала Hulu.

Причината за смъртта му не се съобщава, но на 3 януари Кинг бе приет в болница с усложнения от COVID-19. През лятото на 2020 г. в рамките на 3 седмици Кинг загуби син и дъщеря. През юли синът му Анди Кинг, 65-годишен почина неочаквано от инфаркт, а през август дъщеря му Чая (52-годишна) си отиде кратко след като бе диагностицирана с рак на белия дроб“.

Новината бе потвърдена в Туитър от компанията му Ora Media. „С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на нашия съосновател, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87-годишна възраст в медицинския център Cedars-Sinai в Лос Анджелис.

В продължение на 63 години на различни радио, тв и дигитални платформи хилядите интервюта и наградите на Лари са доказателство за неговия уникален и неизчерпаем талант на интервюиращ“, пише в съобщението. „Лари винаги гледаше на гостите си като на истинските звезди на своите програми, а на себе си просто като на непредубеден проводник между тях и публиката. Независимо дали срещу него седеше американски президент, чуждестранен лидер, знаменитост, скандален персонаж или обикновен човек, Лари обичаше да задава кратки, директни и прости въпроси. Той вярваше, че кратките въпроси обикновено дават най-добрите отговори и беше прав“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране