07.10.2020 | 0:13
Почина легендарният китарист Еди ван Хален
Той е имал разсейки в мозъка, което всъщност е довело до фаталния край

Легендарният рок китарист и основател на групата „Ван Хален“ – Еди ван Хален, почина след дълга битка с рак на гърлото. Това съобщи в Туитър синът му Волфганг, който е бил край баща си в последните мигове от живота му заедно със съпругата на Еди – Джани, и брат му Алекс.

От болницата поясниха, че 65-годишният Ван Хален е имал разсейки в мозъка, което всъщност е довело до фаталния край. Китаристът се бори с коварната болест повече от десетилетие.

Еди, чието цяло име бе Едуард Лодевейк ван Хален, и брат му Алекс бяха в основата на бандата, през която минаха вокалисти като Дейвид Лий Рот и Сами Хагър. Братята Ван Хален участват във всичките ѝ 12 студийни албума, записани в продължение на над 40 години. И двамата са родени в Нидерландия, но семейството им се мести в САЩ, докато са още деца. Още първият едноименен албум на „Ван Хален“ се превръща в един от най-успешните записи в историята, а групата остава една от най-успешните по продажби в Щатите и досега.

Еди Ван Хален е считан за един от най-великите китаристи на всички времена: сп. „Тотал гитар“ го поставя на 4-то място в своя Топ 100, а „Ролинг Стоун“ му отрежда 8-о място в класацията си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране