25.01.2015 | 0:09
Погба е най-скъпият футболист в света
8 клуба се борят за французина, който остава в „Юве” до лятото

Пол Погба ще счупи световния трансферен рекорд, убеден е агентът му Мино Райола. Един от най-известните мениджъри, който обяви, че ще излезе срещу Сеп Блатер в изборите за президент на ФИФА, смята, че халфът на „Ювентус” в момента е най-скъпата „стока” на футболния пазар.За момента рекордът се държи от Гарет Бейл, за когото „Реал” (Мадрид) плати сума от порядъка на 100 милиона евро,без тя да е уточнена официално.

Предполага се също, че Райола просто не включва в калкулациите суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси, тъй като в момента те са на практика непродаваеми.„Отдавна съм в играта, за да мога да предвидя бъдещето. Днес Пол Погба е най-скъпият играч, ако се говори за сделка, и само няколко клуба могат да си го позволят”, заяви холандският импресарио с италиански корени.

Райола уточни, че е малко вероятно французинът да напусне Торино до края на януари, но предсказа люто наддаване за него през лятото.„Наясно съм с интереса към Пол. Без да назовавам имена, всеки, който разбира дори и малко от футбол, знае, че има само 8 клуба, които разполагат със средствата да го купят. И тези осем клуба ще влязат в битка да го имат”, добави Райола. Сигурно е, че агентът на Погба има предвид испанските „Реал” (Мадрид) и „Барселона”, английските „Челси”, „Манчестър Сити” и „Манчестър Юнайтед”, френския „Пари Сен Жермен”, а списъка на кандидатите вероятно се допълва от „Байерн” и още един от британските грандове – „Арсенал” или „Ливърпул”.Райола намекна, че Погба не изключва завръщане на „Олд Трафорд”.

Той си тръгна от „Театъра на мечтите” през 2012 г., като раздялата беше горчива, но халфът не таи лоши чувства към „червените дяволи”. „Пол винаги е казвал, че не е ядосан на „Манчестър Юнайтед” – просто трябваше да върви напред. Няма натрупана неприязън към клуба, напротив – за него „Юнайтед” е близко до сърцето и му носи прекрасни спомени”, добави Райола.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране