07.02.2020 | 15:19
Помпео упорства: Миталов е участвал в сериозна корупция
Това подкопавало върховенството на закона и демократичните институции в България
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че има достоверна информация, че българският съдия Андон Миталов е участвал, директно или индиректно, в сериозна корупция в качеството си на съдия от Специализирания наказателен съд.
Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България, информира БНТ.

Когато държавният секретар на САЩ получи достоверна информация, че длъжностно лице е участвало директно или индиректно в сериозна корупция или в тежко нарушаване на човешките права, той е задължен да посочи публично или конфиденциално това длъжностно лице и неговите или нейните най-близки роднини по силата на Раздел 7031(c), заяви още той.

2 коментара

  1. Венко Венков каза:

    Преди време, САЩ предоставиха „неоспорими доказателства“ за това, че Ирак разполага с опасни оръжия и убиха Садам Хюсеин. Сега прилагат същите „неоспорими доказателства“ спрямо български съдия. Това, според мойта скромна особа е огромно унижение, за цялата българска нация!

  2. Анонимен каза:

    Публично обявявяне в корупция е най-малкото което може да напрааи Държавния Секретар за страна съюзник на САЩ която очерня лидера на демокрацията и лицето и пред света с корупцията си.България която е сочена като пример навсякъде в света за една от най-корумпираните и престъпни държави в света.Корупция и престъпност ходят ръка за ръка и очаквания резултат е отчайваща бедност в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране