12.04.2021 | 18:25
Посланикът на Русия: Не изпълнявайте чужди поръчки!
"Постоянно разсъждаваме България с ЕС ли е, със САЩ или с Русия"

Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия, постоянно поставяме тази алтернатива. Но не бива да я има алтернативата и изборът е ваш – сътрудничество с всички и ще е за благото на българския народ“, коментира руската посланичка в България Елеонора Митрофанова.

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални.

„В последно време заради скандалите – да кажем така – градусът на тези отношения се е понижил. Освен това мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че е това обаче е невъзможно“, каза Митрофанова пред бТВ.

Тя коментира последния шпионски скандал у нас, който според нея няма общо с действителността.

„Това се случва на ниво скандал за съжаление и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки – ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това“, каза още руският посланик.

По-рано Москва обяви шпионската афера като „шоу“ и „лов на вещици“.

Миналия месец прокуратурата обяви безпрецедентно разбиване на шпионска мрежа в полза на Русия. Според държавното обвинение в нея са участвали действащи и бивши военни, които събирала и предавали на руското посолство чувствителна информация.  От руското посолство очаквано отхвърлиха тезата на прокуратурата.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране