12.04.2021 | 18:25
Посланикът на Русия: Не изпълнявайте чужди поръчки!
"Постоянно разсъждаваме България с ЕС ли е, със САЩ или с Русия"

Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия, постоянно поставяме тази алтернатива. Но не бива да я има алтернативата и изборът е ваш – сътрудничество с всички и ще е за благото на българския народ“, коментира руската посланичка в България Елеонора Митрофанова.

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални.

„В последно време заради скандалите – да кажем така – градусът на тези отношения се е понижил. Освен това мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че е това обаче е невъзможно“, каза Митрофанова пред бТВ.

Тя коментира последния шпионски скандал у нас, който според нея няма общо с действителността.

„Това се случва на ниво скандал за съжаление и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки – ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това“, каза още руският посланик.

По-рано Москва обяви шпионската афера като „шоу“ и „лов на вещици“.

Миналия месец прокуратурата обяви безпрецедентно разбиване на шпионска мрежа в полза на Русия. Според държавното обвинение в нея са участвали действащи и бивши военни, които събирала и предавали на руското посолство чувствителна информация.  От руското посолство очаквано отхвърлиха тезата на прокуратурата.

1 коментар

  1. А каза:

    А да слушаме ли чужди мнения ?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране