19.01.2019 | 18:51
Посланикът на САЩ към Доган: Ако ДПС не гласува за F-16, ще ти вземем ТEЦ-Варна!
Вероятно „Грипен“ ще съди България заради нагласения конкурс

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е заплашил почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че ако партията му не подкрепи правителството на ГЕРБ за F-16 в парламента, ще му бъде взета ТЕЦ-Варна. Това съобщи сензационно депутатът от БСП Румен Гечев по повод скандалното решение на управляващите да променят параметрите по конкурса за нов изтребител в последния момент и така да прекратят преговорите със СААБ – производителя на „Грипен“.

„Имаше една среща на американския посланик през септември миналата година в централата на ДПС. Тази среща не е била заради цъфтежа на розите в България. Тя е била свързана с два факта – с една топлоелектрическа централа дали да остане или да не остане в ръцете на някого, или самолетите F-16 block 70, които са на чертожната дъска“, каза Румен Гечев.

По думите му, Ахмед Доган веднага се е разпоредил малката му парламентарна група от 24 депутати да подкрепи американската оферта.

„Не е вярно, че шведската фирма не отговаря на условията и те публикуваха опровержение. Шведската оферта е ясна и категорична и е зададена в конкуренцията, публикувана в условията на „Държавен вестник“ от месец юни 2018 г.“, посочи Гечев. Той допълни, че са груба лъжа твърденията на Красимир Каракачанов, че офертата на „Грипен“ надвишавала 1,8 млрд. долара.

Социалистът каза, че България ще има нови изтребители най-рано след 6 години.

2 коментара

  1. Валка каза:

    Румене ,ти си един комунистически бездарник.

  2. Plamen каза:

    Vijda se kolko sme nezavisimo nali s kakvi custva govorqt politicite v denq na nezavisimosta a az ne znaq koga sme bili .Ot denq kogato sme izlezli na kartata vinagi golemite sa darja li ushite na politicite ni koi kakvo da pravi.Nì edno pravitelstvo ne è vzimat resheniq bez da mu kajat ot gore.To edin politik sam go kaza ce shte se sardqt nacalnicite ni.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране