14.01.2020 | 0:23
Правец освободи Васил Златев от данъци
На вас скъпи съграждани данъкоплатци общината какво ви разсрочи? Данъка на имота? Таксата за битовите отпадъци?

„В края на отминалата 2019 г. общинските съветници на Правец като истински дядо Коледа/дядо Мраз (на който както му се харесва, но може и двамата) отвориха чувала с подаръците.

Да не помислите обаче, че са подкрепили някоя благотворителна кауза, каквито има в изобилие – я за лечение в чужбина, я за скъпоструващи лекарства, я за кувьози или просто за ремонт на окаяните домове за психично болните в страната. Не! Те са щедри, но не са чак такива алтруисти, моля ви!

Докато вие скъпи граждани и съграждани кротко си почивахте пред телевизорите и пресмятахте със свито сърце колко ви е струвала трапезата на Бъдни вечер, Коледата с подаръците и колко тепърва ще давате за новогодишната трапеза, че после идват и сметките за ток, вода, телефон, данъци, застраховки, винетки и всичко, каквото ви хрумне, вашите общински съветници тихомълком направиха новогодишен подарък на успелите бизнесмени (както те сами се представят напоследък от националния ефир) Златеви.

С Решения 46 и 47 на ОбС, гласувани на 27 декември, те освободиха от такса битови отпадъци и общински такси дружествата с общинско участие в капитала, чиито имоти се използват за спортни нужди. Ще кажете чудесно решение, поощряващо спорта. Кой спорт скъпи съграждани данъкоплатци? Знае се на кого принадлежи спортната инфраструктура в Правец, нали?! Знае се и че дружеството, от което е част тази спортна инфраструктура 69% е частно и едва 31% общинско. Та кого поощряват общинските съветници от наше име? И защо на гражданите нищо не им се опрощава, а на фирма „Университетски недвижими имоти“ се прави още един подарък, отново на 27 декември между празниците, за да няма публичен отзвук?

Ще попитате защо още един.

С Решение 45 на ОбС от преди коледните празници /на 20 декември/ на фирмата, собственост на онези мили „законопослушни“ и „успешни бизнесмени“ се разрешава главницата по начислените общински данъци и такси битови отпадъци в размер на 175 540 лв. да се разсрочи за 10 (десет) години. На вас скъпи съграждани данъкоплатци общината какво ви разсрочи? Данъка на имота? Таксата за битовите отпадъци? Всичко това иде да покаже, че пред закона всички сме равни, но някои са по-равни. Открай време. Но вие продължавайте да им се радвате. И да припадате от удоволствие когато понякога благоволят да ви помахат снизходително от лимузините си.“

Автор: Филип Аврамов

Източник: balkanec.bg

1 коментар

  1. Иво каза:

    Браво на автора! Смела гражданска позиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране