07.07.2024 | 14:11
Предстои ли среща на Доган с Пеевски в Росенец?
След разговора в събота на почетния председател на ДПС с депутатите, които му останаха верни, ден по-късно той ще се види и с отцепниците, съобщи БНР

Днес почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще са срещне със съпредседателя на партията Делян Пеевски и народните представители, подкрепили проектокабинета “Росен Желязков”, съобщава кореспондентът на БНР в Бургас, позовавайки се на неофициална информация.

Вчера в лятната резиденция на Ахмед Доган в парк “Росенец” на среща с депутати от партията, които изпълниха заръката му да гласуват срещу проектокабинета на ГЕРБ, беше договорено да се възстанови нормалното функциониране на ДПС, като се спазва партийния устав и се възобнови работата на колективните органи.

Днес в интервюта Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай и Тимур Халилов обявиха, че Делян Пеевски не е бил обсъждан на разговора с почетния председател.

Рамадан Аталай, който беше изключен от парламентарната група в сряда, обясни днес пред БНР, че идеята на Делян Пеевски е била Ахмед Доган да бъде изоставен. Пеевски се е обърнал срещу човека, който го е поставил на политическата арена, но хората познават г-н Доган и знаят какво той е направил за партията, коментира Аталай. Според него няма как Доган, който се е борил срещу авторитарните режими, да стои безучастно при опитите за налагане на авторитаризъм в ДПС.

Над 4 часа продължи разговорът на Ахмед Доган с народните представители в събота.

Съпредседателят на партията Джевдет Чакъров повтори след това неколкократно, че нормалността в ДПС трябва да се възстанови.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране