01.11.2020 | 15:45
Президентът на Албания: Тирана е заложник на банда, контролирана от Сорос
Еди Рама се превърна във враг на албанския народ, заяви Илир Мета

Албанският президент Илир Мета, участвайки в предаване по албанската телевизия Klan, заяви, че страната му е заложник на банда, контролирана от Сорос, и че народът трябва да вземе съдбата си в свои ръце веднъж завинаги, цитират думите му македонското електронно издание ”Курир” и Агенция Фокус.

“Еди Рама се превърна във враг на албанския народ. Моята задача е да отстоявам Конституцията и политическия плурализъм. Рама е този, който гони младите хора от страната, този, който нарежда на армейските генерали да не идват при президента, това означава, че държавата е заложник на банда, контролирана от Сорос. Време е народът да вземе съдбата си в свои ръце”, каза Мета.

Той добави, че „25 април е първата битка за възстановяване на конституционния ред в Албания“. „ Денят на парламентарните избори, 25 април, е референдум. Хората ще гласуват дали да отидат в Европа или в бездната. Основната ми цел е да върна Албания на албанците чрез провеждане на референдуми, така че Конституцията на Албания да не бъде поставена под въпрос от две партии, както през 2008 г. Референдум на 25 април и след него ще има и други референдуми“, каза Мета.

Той отговори и на въпроса дали ще бъде лидер на опозицията, за което редовно го обвинява премиера Еди Рама. „Днес съм лидер на Албания. Това е моята задача. Аз съм лидер на Албания и
изобщо не се интересувам от партии“
, отговори Мета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране