05.11.2019 | 23:03
Пулев: Много по-добър съм от Букър във всичко
Боксьорът добави американски треньор към щаба си преди мача в Калифорния

Кубрат Пулев смята, че е много по-добър от следващия си съперник Райдел Букър. Двамата ще се срещнат в събота (около 7.30 ч. в неделя българско време – б.р.) във Фресно, Калифорния.

За Пулев това ще е втори мач в САЩ, след като през март нокаутира Богдан Дину в Коста Меса. Българинът е с 27 победи (14 с нокаут) и 1 загуба в кариерата си. 38-годишният Букър има 26 успеха (13 с нокаут) и 2 поражения. Това ще е шестият му двубой, откакто се завърна на ринга през 2018 г., след като прекара 12 години в затвора за трафик на наркотици.

Пулев заяви, че е концентриран само върху срещата с Букър и още не мисли за мача за световната титла, в който трябва да срещне победителя от реванша между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа.

„Играл съм с много по-добри боксьори, много по-опитен съм и във всичко съм много по-добър от Букър. Сега съм концентриран само върху този мач, това е единственият ми фокус. Чак след това ще гледам мача на Руис и Джошуа и ще видим какво ще се случи“, каза боксьорът пред Нова тв.

Срещу Букър Пулев залага званието на задължителен претендент за световната титла на международната боксова федерация (IBF). Пред bTV българинът разкри, че е започнал работа с още един нов треньор – американеца Ибн Кейсън, който ще бъде в ъгъла му във Фресно.

За първи път от доста време братът на Кубрат – Тервел Пулев, няма да го подкрепя в залата. Причината е, че само ден преди мача в Калифорния бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 ще има мач в Германия. В петък Тервел Пулев, който е с 13 победи от 13 мача на профи ринга, ще срещне Кай Курзава (38-8) в Бергиш Гладбах (Гер). В ъгъла на Кубрат Пулев ще е и кътменът Руди Ернандес, който бе с голяма заслуга за последната му победа срещу Богдан Дину, тъй като успя да затвори тежката му аркада и предотврати служебно прекратяване на мача.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране