02.04.2021 | 19:14
Радев прави помен на баща си навръх изборите
В началото на миналия март пенсионерът Георги Радев бе приет по спешност в болницата със силни коремни болки

Ден преди парламентарните избори на 4 април Румен Радев ще отбележи първата тъжна годишнина от кончината на своя баща Георги, който се спомина на 83-годишна възраст във ВМА през 2020 г.

В началото на миналия март пенсионерът Георги Радев бе приет по спешност в болницата със силни коремни болки. По-късно стана ясно, че е страдал от тежко онкологично заболяване. Месец след постъпване в болницата – на 3 април, той почина и бе погребан от семейството си в село Славяново, където живееше със своята съпруга и майка на президента – Станка. През октомври миналата година, когато се навършиха 6 месеца от смъртта на Радев-старши, държавният глава посети инкогнито родното си село и присъства лично на помена му. После проведе неформални срещи със свои съселяни, които споделиха снимки от личната му визита и издадоха за посещението му там. Съпругата му Десислава обаче отново липсваше от кадрите.

Държавният глава не се прибира често в родния си край, макар там и до днес да живее неговата майка. Вдовицата Станка категорично отказала на сина си да се премести при него и снахата в София. Настоявала да продължи да живее в къщата си в Славяново, да се грижи за градината си, макар животът без съпруга ѝ да бил по-тежък. Известно е, че Румен Радев има и по-голяма сестра – Лозана, която също живее в столицата и би могла да вземе майка си при себе си, но възрастната дама предпочитала спокойствието в Славяново.

Докато съпругът ѝ бил жив, той се грижел за ремонтите по къщата и по-тежките физически задачи. Георги Радев цял живот се е занимавал с електроинженерство, бил сръчен и разбирал от всичко. Със Станка напускат Славяново, когато Румен Радев е в трети клас, и отиват да живеят в Хасково. След като се пенсионират, отново се връщат на село, за да се наслаждават на старините и да посрещат внуците – двете деца на Румен Радев и детето на сестра му. Наследниците им ги посещаваха предимно през летните ваканции за по една-две седмици. Майката на президента е отрупала дома си със снимки на внучетата и сина си и не крие, че ги вижда рядко. Преди години пожар, избухнал в къщата им, изпепелява част от спомените им и им нанася щети за хиляди левове, но въпреки злополучния инцидент с покойния ѝ мъж не се разделят с имота. И сега Станка не искала да чува за продажба на къщата.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране