14.02.2015 | 0:12
„Реал” заговори за продажба на Роналдо
Португалецът скочил на Касияс заради лесния гол срещу „Атлетико” (М)

Трикратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо може да напусне „Реал” (Мадрид) в близко бъдеще, съобщава El Confidencial, позовавайки се на източник от клуба.

Президентът на ”белия балет” Флорентино Перес бил готов да разгледа всяко достойно предложение за 30-годишния португалски националНа ”Сантяго Бернабеу” възнамерявали през лятото да си върнат преотстъпения на „Виляреал” Денис Черишев, който да бъде използван на първо време като алтернатива на Роналдо. Кристиано има договор с „Реал” до 2018 г., но в последните дни около него има атмосфера на скандал. Той първо се раздели с приятелката си Ирина Шейк, след това извърши неспортсменска проява и си заслужи червен картон, а последната капка бе купонът, който вдигна за рождения си ден веднага след унизителната загуба с 0:4 от „Атлетико” (Мадрид).

Само няколко клуба в целия свят биха могли да предложат сума, достойна да откупи правата на Роналдо към този момент. Португалецът премина в „Реал” през 2009 г. от „Манчестър Юнайтед” за рекордните тогава 80 млн. паунда. С белия екип той стана шампион на Испания, два пъти спечели Купата на Краля, триумфира в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Испания, както и световното клубно първенство. След всички тези скандали Кристиано ще опита да се сдобри с феновете на ”белите”. Агентът му Жорже Мендеш вече опита да свали напрежението, като оправда купона за рождения ден с вече поканените гости, голяма част от които пътували от Португалия.

Очаква се Роналдо да опита да се докаже пред феновете в следващите мачове, първият от които е домакинството на „Депортиво ла Коруня”. Като цяло последните дни са бурни за „Реал” (М) особено след загубата от „Атлетико” с 0:4. Вчера стана ясно и че вратарят и капитан на „Реал” (Мадрид) Икер Касияс е бил нападнат словесно от поне трима свои съотборници след загубата с 0:4. Скандалът излязъл наяве след срещата между играчите и президента на клуба Флорентино Перес.

33-годишният Касияс бил обвинен не само на някои неумели намеси в мача, а и за това, че не се държи като капитан на терена. Някои дори си позволили да му вменят допълнителна вина, подчертавайки, че заради него е бил продаден Диего Лопес, направил отлични мачове в „Реал” (2013-2014) след трансфера си от „Севиля”. Сред най-големите критици на Касияс е именно Кристиано Роналдо, който си позволи да му повиши тон още на терена. Сред противниците му вероятно са сънародниците на Роналдо – Пепе и Фабио Коентрао, които досега винаги са го подкрепяли в по-напечените моменти от кариерата му в „Реал”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране