10.07.2015 | 19:23
Реформи в атмосфера на доверие и взаимопомощ
Суперкоалицията в действие

Водеща, TV7: Ама доколкото ви слушам сега, излиза, че има разнобой в кабинета. Има ли подобно нещо, или само така изглежда отстрани?

Ивайло Калфин: Не, в кабинета няма… В смисъл, аз имам доверие на това, което предлага г-н Христо Иванов или г-н Москов. В Министерски съвет няма възможността и експертизата да се прави политически анализ. Тогава, когато аз давам съображения по законопроекти, го давам от гледна точка на съгласуването и на работата на Министерството на труда и социалната политика. Истинският дебат, там, където се пишат законите, е в парламента и би трябвало действително да се убедят парламентарните групи. Съвсем на различно място е насочено вниманието. Аз ви казвам аргументите, които са приети при нас на политически форуми на АБВ, но точният ви кореспондент за тези въпроси е Народното събрание.

В-ща: А вашата реформа ще мине ли на второ четене, г-н Калфин? Защото пък Найден Зеленогорски, пак от Реформаторския блок, каза, че имат забележки и по нея и ще ги отчетат вече на второто четене.

ИК: Точно така, и г-н Кънев, когато каза, че ще подкрепят на първо четене, каза, че ще направят предложения на второ четене. Ще ги видим, ще ги оценим. Аз съм отворен за диалог.

В-ща: Т.е. сте оптимист, че ще мине? Добре, ако искате да зададем…

Ивайло Калфин: Ако не мине, това не е моята реформа, която си я нося. Тя очевидно, че е в интерес на обществото, очевидно е, че широката й подкрепа от работодатели и синдикати показва, че от нея има нужда и това е най-добрият вариант. Добрият резултат на първо четене в парламента показва същото. Ако някой иска да я съсипе само заради инат, толкова по-зле – това ще е за сметка на българските граждани!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране