07.04.2021 | 9:30
Ревизоро обвини Мая Манолова, че изгорила инвестиция за 1 млрд. лева
Тя изрече такива неща, че инвеститор, който искаше да вложи парите в Девня, си заминава, каза екоминистърът

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова изгори инвестиция за 1 млрд. лева. Това каза в „Денят започва“ по БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Той я обвини, че е забъркала международен скандал, заради което крупен инвеститор се оттеглил.

„В момента вече гонят инвеститори. Инвестиция за 1 млрд. лева в Девня от вчера вечерта е изгоряла, защото един от още невлезлите в парламента политици започна да прави какво щяла да забранява на национално и транснационално ниво. Мая Манолова изрече такива неща, че 1 млрд. лева си заминаха“, заяви Ревизоро.

 

„Не искам да съм лош вестоносец, но когато правиш политически изказвания и искаш да се харесаш на хората, помисли какво правиш в международен план и си дай сметката, че гониш сериозни инвеститори, които искат да обновяват цели заводи!“, добави той.

Министърът сподели, че много го е яд за разделянето на „Обединени патриоти“.

„Загубихме 250 000 гласа. „Обединени патриоти“ решиха едните да обстрелят другите в навечерието на изборите. Накрая стреляха в мъглата и умряха от рикошет. Много ме е яд, защото пет години съм дал на предишния и на този парламент. Една година бях министър. Изкарахме мандата и язовирите са пълни“, заяви той.

„Не дължа на никого нищо. Мога да си взема шапката и да си отида спокойно“, сподели Ревизоро.

„Оставям след себе си пълни язовири. На 83% са с вода, а можеше и на 100 процента. Ако прелеят обаче е лошо. Язовирите се пълнят с дъжд и сняг“, добави той.

„Никой не ги пълни с кофата, но трябва да намалиш загубите, да спреш ВЕЦ-овете. В момента от язовир „Искър“ сме изпразнили 100 млн. кубика, което е едногодишното потребление на София, защото имаме много сняг в планината, които трябва да минат през столицата, без да я наводнят“, заяви министърът.

„В момента виждам див популизъм, който ще навреди много на държавата. Има неща, които, ако не се случат сега, мечтаните средства от еврофондовете, може да не дойдат в този обем, а е възможно дори тази част, която получим, да се окаже, че ще си я платим и няма да ни я възстановят“, предупреди той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране