04.02.2021 | 21:48
Русия към България: Гледайте си демокрацията у вас, не ни се месете за Навални
Съобщението на руското посолство е пълно с правописни грешки

В прессъобщение с граматически грешки и нетипични за нашия правопис кавички («») руското посолство в София обяви, че в „българското информационно пространство“ широко се тиражират „спекулации около съдебния процес“ срещу неудобния за Кремъл Алексей Навални.

„Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда“ – заявяват от дипломатическата мисия.

Припомняме, че българското посолство в Москва също имаше свой представител в съдебната зала, докато течеше съдебният процес срещу Навални.

Смятаме, че най-активните страни, които под «благовиден» предлог на «защита на демокрация и гражданското общество» искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с «навалнинг» – пишат още от посолството на Русия в България.

Публикуваме прессъобщението без коректорска намеса:

Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А.Навални на ефективна по делото «Ив Роше Изток» обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под «благовиден» предлог на «защита на демокрация и гражданското общество» искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране