15.01.2021 | 14:22
Руски комитет иска да обявят Путин за светец, Навални бил Антихриста
Предлагат също така тялото на държавния глава, след смъртта му, да бъде превърнато в "свети мощи"

Руският президент Владимир Путин да се превърне, след смъртта си, в светец. Затова настояват от „Национален комитет+60“. Те дори са се обърнали към патриарх Кирил с молба да направи това възможно най-бързо, за да получи държавния глава нужната му духовна подкрепа преди Навални, който те определят като Антихрист, да се завърне в Русия.

„Преди пришествието на Антихриста (в образа на Навални), ангажиран от враждебния Запад, РПЦ по Божия воля просто е длъжна да го анатемоса. Той ще дойде за да порочи праведния правител на Русия. По мнение на експертите, за укрепване на държавата всички йерарси на РПЦ са длъжни да поставят парадни портрети на Владимир Путин в цял ръст с бял квадратен нимб. Белият ореол символично отразява тайната на Божественото присъствие в него“, се казва в обръщението.

Авторите предлагат също така тялото на Путин след смъртта му да бъде превърнато в „свети мощи“. Медията припомня, че през април 2018 година организацията поиска от патриарх Кирил да даде указания за създаването на „путинска икона на Богородица“. Малко по-късно през същата година те предложиха Путин да върне названието КГБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране