17.01.2021 | 14:59
Руски товарен кораб, пътуващ към Бургас, потъна в Черно море
Край бреговете на Турция тече акция по спасяването на 13 моряци, поне двама са загинали

Руският товарен кораб „Арвин“ е потънал в Черно море близо до бреговете на Турция, съобщи РИА Новости. В момента тече операция по спасяването на 13-членния екипаж. Към този момент има данни за двама загинали и петима спасени.

Губернаторът на провинция Бартън Синан Гюнер обяви, че корабокрушението е станало при Инкум в Северна Турция и каза, че спасителите се опитват да стигнат до екипажа с три спасителни лодки. Първоначално той уточни, че няма информация за смъртни случаи.

По-късно той разказа, цитиран от ТАСС: „На борда на потъналия кораб са се намирали 13 души – всичките граждани на Русия. Към настоящия момент са спасени петима души и са открити телата на двама загинали. Продължава издирването на още шестима.“

Анадолската агенция съобщи, че в района валят проливни дъждове и има силен вятър. „Метеорологичните условия са лоши и спасителните екипи също имат проблеми“, каза чиновник, цитиран от агенцията.

От руското посолство в Анкара отначало също потвърдиха информацията, че няма загинали моряци. „Посолството изяснява обстоятелствата на случилото се и съдбата на екипажа“, цитирана бе от РИА Новости пресаташето на мисията в турската столица Ирина Касимова.

„Арвин“ е построен през 1975 г. и до 1992 г. е плавал под руски флаг. След това има периоди, в които е бил под флага на България и на Камбоджа, а от 2016 г. официално плава под флага на Палау. Води се собственост на украинската компания „Тесоро Марин“, базирана в Одеса. Според карго разписанието за 17 януари днес той е изпълнявал курс от Поти, Грузия до Бургас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране