02.02.2015 | 0:06
Руснаци обвиниха “Лудогорец”: Грубияни
Шампионите гледат маймуни в Гибралтар

Руските медии обвиниха играчите на българския шампион “Лу­­до­горец” в излишна нервност и грубост в контролата срещу “Спартак” (Москва). Българският тим спечели с 3:2, но в Москва наблягат повече на факта, че “зелените” са прекалили с грубата и твърда игра.

В този смисъл бяха и въпросите на руските журналисти към треньора на “Спартак” Мурат Якин, който обаче не пожела да се присъдени към тези обвинения. “Действително, на моменти играта бе по-твърда от необходимото – коментира Якин. – Но ние специално търсехме съперник, който да ни се противопостави, да е равен на нас по класа. Иначе няма смисъл от подобни проверки, ако бием непрекъснато или играем без напрежение. “Лудогорец” е отличен отбор, игра в Шам­пионската лига. За нас е важно, че нямаме контузени футболисти, с изключение на Макеев. Ще видим какво му е състоянието и дали той ще тренира тези дни в общата група.

”Треньорът на “Лу­­догорец” Георги Дер­менджиев пък призна, че отборът му е играл с повишено нервно напрежениекоето се е изразило в двата червени картона на Кейсара и Станислав Дяков. “Наистина “Спар­так” е един изключително добър отбор. Имаше моменти, в които ние играхме добре, но имаше и такива, в които те държаха топката и контролираха играта – коментира Дерменджиев. – За мен се получи една добра контрола. Вярно, нещата се поизнервиха с тези изгонвания, но ние ще си направим анализите от този добър мач. Честно казано, не успях да разбера защо са били изгонени Кайсара и Дяков.

После в съблекалнята ми го обясниха. Няма значение – едно спречкване, а съдията прибърза с картоните. Аз ще говоря с тези футболисти, които са разпалени, защото искат да победят, но трябва нервите да ги държат в себе си. В някой важен мач може да стане нещо, което не трябва да се случва. “Спартак” видяха какъв отбор имат срещу себе си и след първите 25 минути коригираха това, което трябва да правят. Доста добре контролираха топката. Ние, когато я отнемахме, по-бързо я губехме. Затова изглеждаше, че само ние гоним. Нека да не коментираме съдиите и да гледаме положително на случилото се. Аз съм доволен от контролата. Играхме срещу един изключително добър съперник. Затова ние бяхме почти на 100 процента мотивирани да изиграем мача. Дотук мисля, че сме готови някъде на около 60-70 процентаСлед мача стана ясно, че “Лудогорец” не се е отказал от опита си да привлече грузинското крило на “Шахтьор” (До­­нецк) Давид Тар­магадзе.

Грузинецът е отхвърлил първата оферта на шампионите, но тези дни те ще му направят нова – с по-добри условия. Клубът от Разград иска да вземе Тармагадзе под наем до лятото, с опция за купуване от лятото. Вчера играчите на “Лудогорец” получиха почивен ден и посетиха Гибралтар, кой­то се намира на 50 километра от лагера на шампионите в Естепона. Бри­танс­кият протекторат е известен с многото си исторически забележителности, както и с факта, че това е единственото място в Европа, където живеят диви маймуни от вида маготи. Днес и утре тимът ще тренира по два пъти на ден, а в сряда е проверката срещу украинския “Днипро”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране