23.02.2021 | 21:33
Съдът обяви и ареста на Пламен Узунов за незаконен
Не е имало никакво основание за задържането му

Арестът на секретаря на държавния глава Пламен Узунов е незаконен, реши съдът. Това е третото задържане от МВР в рамките на един и същи ден, което е обявено за незаконно заедно с това на бизнесмена Пламен Бобоков и на президентския съветник Илия Милушев.

Тримата бяха арестувани на 9 юли миналата година, когато в президентството нахлуха въоръжени служители на Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор и започна претърсване на кабинети.

Сега съдът смята, че не е имало никакво основание за задържането на Узунов. Заповедта за него е на полицай от Пловдив, който е компетентен орган, но по същество е незаконна, пише в решението на съда. В нея се казвало само, че арестът се извършва във връзка с дело на специализираната прокуратура. Това обаче не е достатъчно за съда и според него би трябвало да се обясни какви обстоятелства сочат необходимостта от арест и как точно задържаният е съпричастен към евентуалното престъпление.

„Липсата на фактически основания за издаване на заповедта за задържане е съществено нарушение на процесуалните норми“, посочва съдът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране