23.02.2021 | 18:16
Съдийка от „Яневагейт“ ще води листа на „Възраждане“
Румяна Ченалова ще е първа в листата на "Възраждане" в Кюстендил

Бившата съдийка Румяна Ченалова, която стана известна около скандала „Двете каки“, ще бъда водач на листата на националистическата проруска партия „Възраждане“ за предстоящите на 4 април парламентарни избори. От думите на председателят на партията Костадин Костадинов се разбра, че тя ще е първа в листата на „Възраждане“ в Кюстендил.

Самата Ченалова потвърди с дълга публикация във Фейсбук, че ще бъде кандидат за депутат, издигнат от партията на Костадин Костадинов.

„Знам, че това мое решение ще има разнопосочни последици, ще последват аплодисменти, но и кал, надежда, но и разочарования. Не участие в парламента на всяка цена, а участие в битката за свобода и справедливост е целта и смисъла на решението ми. Всяка стъпка е от значение по пътя към свободата – така мисля аз“, написа тя.

През последната година Костадинов е изключително активен. Организира протести и използва тактики, които и „Атака“ използваше при създаването си. Той е минал през партията на Сидеров, ВМРО и НФСБ преди да създаде своята партия.

Ченалова посочи, че се е запознала в детайли с активността на партията преди да приеме. Тя изрежда и няколко причини да вземе това решение. Една от тях е, че „Възраждане участва и в протестите през лятото на 2020 г. Точно нейните членове бяха „неприемливо активни“ за властта и получиха поредната порция агресия чрез побоища и арести“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране