06.09.2015 | 22:09
Съединението: Виж кой ти диша зад врата
Матрицата: преформулиране
Иво Балев

Проведох едно “интервю” с астралния образ на Лютви Местан, сиреч всичко надолу е толкова правдиво, колкото свобода на изразяване има в медиите на ДП.

***

– Г-н Местан, бихте ли представили новата формула на властта, какво представлява и защо не може да се мине без нея?

– Как да ви кажа… С каквито и думи да опиша това, което неминуемо следва да се случи през новия политически сезон, ще ви се стори най-малкото неучтиво, а много хора вероятно ще ме нарекат “арогантен” и прочие любезности. Нека да кажем така. Цветан Цветанов нарече новия политически сезон “съдбоносен”. Аз бих добавил: съдбата днес диша във врата на Цветан Цветанов. Ако бях по-мощен телесно и духовно, дори бих използвал думите на някои наши бивши и настоящи съратници: “Г-н Цветанов, болят ли ви зъбките, обърнете се, обърнете се (казва съдбата, дишайки в потния тил на лекоатлета Цветанов), не се правете… Но аз няма да се занимавам с вас. С вас ще се занимава правораздавателната система”. Това по повод съдебната реформа и съдбата, която диша учестено, както например в момента “София диша” под егидата на Йорданка Фандъкова. Много е важно съдебната реформа да се проведе така, че да не ни болят зъбките. Разбирате ли, говоря за зъбките на нашите опоненти, които всъщност, бидейки наши опоненти, никога не бива да забравят, че само една крачка дели сблъсъка от партньорството. Нека го наречем партньорство за мир. Историята до ден днешен сочи, че който ни е захапал, или е променил концепцията в движение – от захапка в целувка; или си е счупил зъбките.

– Все пак, някакви числа, зависимости, равенства, неравенства? Дайте нещо по-конкретно по тази формула.

– Вие гледате твърде повърхностно на науката и нейните отрасли. При нас всичко се съчетава и съединява – шментиматика, стъкмистика, хидроакушерство, алхимия, умножение и деление на порции. Всичко това трябва да се разглежда в съвкупност, като парадигма и детерминанта едновременно, като имаме предвид, че една формула може да даде, както определени изборни резултати, така и да изрази някакво химическо съединение – знаете, че, както между нормалните хора възниква химия, така между партийните субекти възниква понякога политическа химия и непреодолимо привличане въпреки и наспроти различията. Ние разбираме, че страната се нуждае от стабилитет и благодарим на четворната коалиция за относителната стабилност. Но страната решително се нуждае също така от по-справедливо разпределение на порциона, нужен е тласък за икономическо развитие и каквото още се сетите, около което да се наредим по достойнство и заслуги, което четворната коалиция в момента не може да даде на страната. Така някакси трябва да се дефинира и експонира новата формула на властта.

– С тази “нова формула на властта” трябва ли нашата аудитория да си прави асоциации с “Новите дрехи на царя”?

– Ако питате дали сме взели мярка на когото трябва, отговорът е да. Ако питате дали царят е гол – зависи какво ще му ушием. Ситуацията е динамична, на изборите очаквам неочакваното, което е неочаквано само за късогледите. С други думи – очаквам подкрепа за нашите кандидати от най-интересни и знакови наши приятели, които се наричат опоненти. Щеше ми се да кажа и няколко думи за Съединението.

– Че кажете. Имам чувството, че и Съединението по някакъв начин диша във врата на ГЕРБ. Така ли е от научната и политическата ви гледна точка?

– Вие имате рядко проницателен усет. Действително Съединението диша във врата на ГЕРБ и този процес е в пряка неизбежност от обективната неизменност на света и статуквото. Мисля, че ме разбрахте правилно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране