17.09.2015 | 7:58
Самолети на Авиоотряд 28 са заплашени от арест в 5 държави
Държавният превозвач има дългове

Министър на транспорта Ивайло Московски съобщи, че недостиг на средства в бюджета на Авиоотряд 28 може да предизвика арест на самолети. “Индикирани сме от 5 държави, че могат да задържат самолета на Авиоотряд 28 заради неплатени задължения”, каза Московски по време на ресорната парламентарна комисия.

По думите му, за 2015 г. липсата в бюджета на авиоотряда се равнява на над 2 милиона лева до този момент. Той обясни, че общият обем на неразплатени задължения към доставчици са за над един милион лева, както и това, че не са плащани задълженията за различни ремонтни дейности има различни суми.

“Към края на годината предстоят плащания за застраховки и регламентирани сезони разходи”, посочи той. Министърът коментира, че необходимите средства за бюджета на авиоотряда за 2016 година са за над 6 милиона лева, за 2017 година те са за над 3 милиона лева, а за 2018 година бюджетът е над 4 милиона лева.

“Имам 2 писма, че самолетите могат да бъдат задържани ако бъда прихванати на територията на техните държави”, коментира Московски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране