30.03.2020 | 16:16
Сърбия отпуска по 100 евро на всеки свой пълнолетен гражданин
Това е част от пакета от 5 млд.евро, който ще се инвестира в икономиката

Сърбия планира да инвестира около 5 млрд. евро в заеми и помощ за бизнеса с цел справяне с икономическите последствия от коронавируса, съобщи президентът Александър Вучич, цитиран от Ройтерс.

Държавата ще отпусне и еднократна помощ от 100 евро за всеки сръбски гражданин на възраст над 18 г. Става въпрос за около 5 млн. души.

Възстановителната програма, която президентът обяви късно в неделя, ще доведе до увеличаване на дефицита през тази година, който ще бъде покрит от финансови резерви и заеми.

Дотук 13 души в Сърбия, която има население 7 млн., са починали от коронавируса, 741 са заразени.

През следващите 3-4 дни ще бъде взето решение за въвеждане на 24-часов полицейски час, каза още Вучич.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Въпроса е за какви стоки и къде ще отдат тези 100 евро?Ако държавните пари на Сърбия се похарчат като за магистрала Хемус в България ефекта ще е икономиката да стане по зле. Магистрала Хемус струва 2.6 пъти повече в сравнение с магистрала със същата дъжина сложност и изисквания построена на запад. Българския данкоплатец по решение на правителството на България прави близки да правителството хора милионери за една нощ, без дори правителството да има малко почтеност, нито цената на труда на материалите или екипировката е по скъпа от Западна Европа. Около 1 милард лева от магистралата ще влезнат в сметки на близки хора които няма да ги инвестират в България и ще си закупят нови коли и къщи извън България,правейки България по бедна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране