10.09.2020 | 2:07
Съсипаха Кабаиванска след мнението й за протестите: Била „певица на мутрите“, „герберастка“, „нямала глас, но имала злоба“
Забележителното умотворение, че голямата Райна Кабаиванска е "певица на мутрите" е на Стоян Тончев от Поморие

Груби персонални нападки и хули заляха световната прима Райна Кабиванска. Помията върху най-голямата българска оперна певица, която е световно призната, продължава да се излива вече трети ден. Поводът е коментар на Райна Кабаиванска пред БНР за протестите.

„Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите. Това доста ме шокира. Полицаите са държавни чиновници, не са врагове. Не можеш да искаш да ги убиеш. Не знам коя страна има право, но това много ме трогна – тази омраза към хора, които са наши братя”. Развълнувана и с треперещ глас певицата коментира омразата, която я е поразила: „Защо толкова омраза? И друго – ако си президент, не си ли надпартиен президент. Това във всички конституции е основата за един президент. А тук видях президент, който е от едната страна. Това е, което ме шокира от едно гледане на българската телевизия”, каза тя и буквално запали социалните мрежи.

Преди интервюто Кабаиванска е наблюдавала сблъсъците от вечерта на 2 септември, когато млади мъже хвърляха бомби срещу полицаите.

Нейните думи отприщиха вълна от изключително груби и злостни коментари в социалните медии: „Герберастката Райна Кабиванска да си гледа пеенето и да не се обяснява в защита на мафията, защото може публично да бъде заклеймена като „Певицата на мутрите”. Забележителното умотворението е общественика от Поморие Стоян Тончев, който по-късно го изтри от стената си във фейсбук.

Шедьоврите на отровната мисъл се допълват от квалификации като: „Тя вече не е певица, а певачка”, „Цял живот Кабаиванска пее фалшиво”, „Да каже какъв комунист е бил баща й”, „Кабаиванска слезе на нивото на Марешки”, „Живее в неин си свят и не вижда българския обикновен човек”, „Като няма глас, има злоба в нея” и т. н.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране