14.02.2020 | 21:40
Секс видео спря кандидата на Макрон за кмет на Париж
Записът бе разпростраенн от руския художник Пьотр Павленски

Бенжамен Гриво, кандидатът за кмет на Париж, подкрепен официално от френския президент Еманюел Макрон, се оттегли от кампанията заради разпространен видеозапис със сексуално съдържание, съобщиха информационните агенции. Оказа се, че клипът е качен в интерент от руския художник Пьотр Павленски, който през 2017 г. подпали фасадата на клон от „Банк дьо Франс“ в Париж.

Павленски твърди, че е получил видеозаписа от „източник“ – лице, което имало интимна връзка с Гриво по взаимно съгласие. Целта на руския художник била да „да изобличи лицемерието на Гриво“.

„Този човек все търси опора в семейните ценности, иска да бъде кмет на семейства и винаги сочи за пример жена си и децата си. Но прави точно обратното. Не ме дразни хората да имат каквато си искат сексуална ориентация, ако щат да спят с животни, няма проблем, но трябва да са честни. Той иска да управлява града, а лъже избирателите. Аз вече живея във Франция, парижанин съм и това е от значение за мен“, казва пред в. „Либерасион“ 35-годишният руснак.

В сряда сайт разпространи секс клип, заедно със съпътстващи съобщения, адресирани до жена, с твърдението, че изпращачът на съобщенията е бившият правителствен говорител Гриво. Вчера материалите плъзнаха и из социалните мрежи, а тази сутрин Гриво се оттегли от участие в кметските избори в Париж.

„Заради недостойни нападки реших да оттегля кандидатурата си за местните избори в Париж. Това решение ми коства много, но моите приоритети са много ясни. На първо място е семейството ми, предполагам, че сте го разбрали – се казва в изявление на Гриво. – Обявявайки моята кандидатура за кмет на Париж, знаех колко жестока ще е политическата битка. От една година семейството ми и аз сме обект на клевети, лъжи, слухове, анонимни атаки, публикуване на откраднати частни разговори, както и на смъртни заплахи. Един сайт и социалните мрежи разпространиха недостойни нападки, поставящи под въпрос личния ми живот. Моето семейство не заслужава това“.

Гриво заяви, че е разговарял с президента Макрон, който, го бил уверил в пълната си подкрепа каквото и решение да вземе, като същевременно го е призовал за защити близките си.

42-годишният Гриво бе един от първите политически поддръжници на Макрон, които го подкрепяха за влизането му в Елисейския дворец.

Павленски, от когото тръгна настоящият скандал пък, през януари 2019 г. бе осъден във Франция на 3 г. затвор, защото подпали фасадата на клон от „Банк дьо Франс“. Преди това художникът се прочу с ред изяви срещу руските власти между 2012 до 2015 г.: Той заля с бензин и подпали входната врата на сградата на Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург, прикова скротума си към паважа на Червения площад в Москва и се показа пред публика със зашита уста в знак на протест срещу процеса срещу певиците от групата „Пуси райът“. Тогава му бяха наложени големи глоби и лежа и седем месеца в ареста.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране