04.06.2020 | 19:08
Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с “най-лошия сценарий”
Причината са листовки, пуснати в Северна Корея от бегълци

В дните, когато за Ким Чен Ун не се знаеше дали е жив или пък е напуснал този свят, без никой да разбере, неговият близък приятел Денис Родман, каза: “Ако видите сестра му да държи реч, значи става нещо сериозно”.

Е, сега Ким Йо Чен, позната като севернокорейската Иванка Тръмп, излезе с предупреждение към Южна Корея, разпространено от националната агенция KCNA.

По-рано тази седмица около 50 хил. балона с пропагандни листовки, в които се критикува ядрената политика на Северна Корея и пълни със статистики от организациите за човешки права, прелетяха през границата. Това не е първият подобен случай, а зад подобни действия стоят хората, успели да избягат от Северна Корея.

Разгневената Ким Йо Чен заяви, че подобни действия ще доведат до разтрогване на договорa между родината й и Южна Корея, който ограничава военното напрежение.

“Ако подобни злонамерени действия продължат да се случват пред очите ни под предлог за “свобода на личността” и “свобода на словото”, то южнокорейските ни съседи ще трябва да се изправят пред най-лошия сценарий. Или по-ясно казано – властите в Южна Корея ще платят висока цена, ако позволят това да продължава да се случва, оправдавайки се по подобен начин”, гласи изявлението на Ким Йо Чен.

Но Южна Корея не може да направи почти нищо, за да спре частните групи да изпращат съобщения през демитализираната зона.

Но по думите на Ким Йо Чен, договорът, подписан през 2018 г. между Ким Чен Ун и президентът на Южна Корея, “няма почти никаква стойност”, а избягалите от Северна Корея нарече “мелези” и “човешка измет”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране