31.07.2019 | 15:45
Шефката на НАП: Горанов иска от мен решения, а не оставка
Галя Димитрова се извини на всички граждани, но оправда теча на данни с това, че "няма 100% сигурна система"

Извинявам се на всички български граждани, засегнати от хакерската атака. Ударът беше насочен срещу НАП“. Това заяви директорът на приходната агенция Галя Димитрова на брифинг.

„Благодаря на всички граждани, които продължават да ползват услугите на НАП, въпреки атаката – допълни Димитрова. – Хакерската атака успя, за съжаление. Твърдото мнение на всички специалисти, е че няма 100% сигурна система, която работи в интернет среда и е отворена за външни потребители. Вътрешните изолирани системи се считат за 100% сигурни. Това е факт за целия свят, излишно е да споменавам хакерските атаки, които успяха да пробият „Фейсбук“, ФБР, американска банка. Това не ни успокоява, това е реалността. Нашата мисия е да сме максимално открити и достъпни за клиентите си“.

Галя Димитрова, която така и не прекъсна отпуска си по време на пика на скандала с изтичането на личните данни на повече от 5 млн. българи, бе запитана дали не смята да подаде оставка и отговори: „Горанов (б.р – финансовият министър) иска от мен решения, а не оставка. Иска да защитим интересите на гражданите“.

Тя добави, че са поискани оставките на двама началници на звена информационни системи в НАП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране