04.07.2019 | 15:36
Шоу на изслушванията в СЕМ, Сашо Диков ръси бисер след бисер
Бившият скиор нарече журналистиката "древна професия", Каменаров източвал БНТ с "КОКОпродукции"

СЕМ продължава с изслушванията на кандидатите за генерален директор на обществената телевизия, след като вчера по реда си минаха Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов. Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев са днешните герои, като очаквано ветеранът от Троян спретна най-забавното шоу.

Бившият спортен журналист описа проблемите на обществената телевизия, изговаряйки и някои публични тайни, считани за табу. Той разкритикува на практика всичко – бившите ръководства и особено последния генерален директор Константин Каменаров, определи като некадърен рекламния отдел, постави въпроси и за раздутия, според него, щат.  „Престъпление срещу БНТ, срещу аудиторията и срещу тази древна професия – журналистиката.“ Така Диков започна изложението си, критикувайки състоянието на медията.

И продължи: „Да не можеш да си запълниш рекламата от Световното по футбол означава, че си тотален некадърник; по БНТ2 се въртят едни и същи неща; докато България се тресе от скандали, актуалните публицистични предавания се занимават с проблемите на други държави и пр., и пр.“

Диков поиска още да отпадне законовото ограничение за 5 минути реклама в праймтайма – „да се намери добра воля в парламента“. Плюс – тези 15 минути общо рекламно време за денонощието да не са валидни за цялата БНТ, а да са по 15 минути на канал – „да се даде възможност за глътка въздух“.

„Става дума за чудовищно източване на телевизията. Ако е вярно, че 22 000 лева струва един епизод на „Стани богат“ – това е абсурдно, това е живо източване, далавера безподобна. Само по себе си е прекрасно предаване, само че на каква цена. Кой луд е дал тези пари!?  8500 лева се плащат на Ути Бъчваров, чудесен шуомен сам по себе си, ама може ли такива пари да се дават?!

„Тъписимо – слава Богу, че Кошлуков го е спрял. Безумно предаване като замисъл и изпълнение“, посочи Диков, визирайки спортно-развлекателното предаване „Спортисимо“, което в действителност бе спряно наскоро от и.д. шефа.

„Като се навържат нещата – са при една и съща продуценттска фирма. Кокопродукции е имало по времето на Коко Каменаров, не копродукции.  Ще даваш пари за филми за Чарли Чаплин отпреди 90 години…“

По повод информацията, че телевизията е дала около 30 милиона лева за спортни права за период от 4 години (в по-голямата си част състезанията са за БНТ3), Диков попита: „какво правим с избиването на разноските“. По думите му има как, ако рекламистите на телевизията са кадърни. И изчисли, че от около 7 милиона права за Световното миналата година, около 5 милиона са върнати от пряка реклама, „при това от незапълнени рекламни блокове при очевадната некадърност на хората от рекламния отдел“.

„Празни стаи, празни апаратни – в обедна почивка ли са, какво правят. 186 леки коли има БНТ. Ако по един шофьор имат тези коли… Кой какво върши? Станали са за посмешище – като тръгнат на снимки – една сюрия хора. Ето я тук Ива с телефончето – по-добра работа върши“, посочи към колежка журналистка, излъчваща на живо изслушването Диков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране