10.02.2020 | 12:14
Шоуто на Николаос: Всеобхватна и безпощадна аматьорщина
Азбучна истина: подготовката е най-добрата импровизация
Видях на стената на Койна Русева във Фейсбук линк към днешното й участие в шоуто на Николаос Цитиридис по БТВ. Харесвам Койна. Езерно сините й очи заслужават Oscar за главна роля. Добра актриса е.

Загледах…Водещият, когото приятелите му наричат Додо, ми напомни един доста експлоатиран сюжет в американското кино: младеж много иска да стане стенд-ъп комедиант, приятели го уреждат, излиза на сцената, публиката го освирква, той е смазан, приятелите му го отвеждат в близката закусвалня за бургери и го утешават, на другия ден той се завръща към нормалния си живот или става убиец-отмъстител…

В Америка избират водещ на вечерно шоу по-прецизно, отколкото кандидат за президент.

В България е като във вица: -Кои сте вие? +Седемте самураи. -А защо сте трима? +Ми…нЕма хора.

И водещи няма, и събеседници няма.
Изкуствено дирижиран смях…Скован водещ…Гости, които със зверско напрежение, започващо от палеца на левия крак и от палеца на десния крак се опитват да бъдат за-бав-ни. Напъни. Отчаяни напъни.

Ей, хора…Хуморът е сериозно нещо!
Азбучна истина: подготовката е най-добрата импровизация.
Говорила съм с редактори на вечерно ток-шоу в Лос Анджелиз. Готвят се седмици наред: проучват живота на събеседника, срещат се с него, разпитват го, изваждат заедно някоя интересна случка, разиграват я предварително … като на снимачна площадка. Това се отнася и за актьорите с вродено, ярко чувство за хумор, дори за тях.

…Аматьорщина. Всеобхватна и безпощадна аматьорщина. За щастие, някой велик професионалист е измислил дистанционното.

Соня Колтуклиева

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране