20.03.2015 | 22:55
Щангистите ни пили „Трибестан“?
Измислиха откъде се е взел допинга

Президентът на БФ Вдигане на тежести Неделчо Колев заяви, че вътрешното разследване вече е насочило следа откъде може да е дошъл проблема с положителните допинг проби на 11-те български тежкоатлети.

„След направените спешни тестове и разследване вече имаме известие от авторитетни източници, че веществото станозолол е бил в състава на препарата „трибестан“ (б.р. средство за повишаване на либидото и сексуалната енергия), който използват по препоръка на медицинския щаб националните състезатели. Тепърва ще завършим разследването и ще направим всичко възможно да установим истината, както и да потърсим отговорност, ако някой не си е свършил работата и ни е подвел с неупоменати или неточно упоменати като количества съставки“, заяви Неделчо Колев, пред официалната страница на БФ Вдигане на тежести.

По-рано днес стана ясно, че 11 състезатели от националните отбори са с положителни проби от внезапния тест, който бе направен преди две седмици. Веществото, което е открито като налично в пробите на спортистите е станозолол, става ясно от известието, което е изпратено от лабораторията в Кьолн до българската федерация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране