27.03.2016 | 21:21
Ще летят момчетата – с особено внимание, точка, беге
Една голяма, взривна любов свързва Бащицата на пилотите и Орисника на медици и пациенти.

Безмер. Бойко Борисов открива модернизирана натовска авиобаза на стойност майка си и баща си. Бърз брифинг за репортерското тяло.

***

Бойко Борисов: …Така че малко да спреме с популизма. Той е хубаво нещо, ама като се прекали с него, вече почваме да ставаме дори смешни за хората.

Репортерка1: Харесва ли ви направеното тука в авиобазата?…

ББ: Дали ми харесва… Мога да кажа само, че го знам какво беше и да се реферирам към думите на пилотите, които виждате какви прекрасни момчета са. И те самите казаха колко е добро… Базата денонощно ще бъде на разположение и на гражданската авиация. Така че, мисля, е полезно не само за военните, но и за хората… Така че тука ще се правят учения, ще се правят занятия, ще летят момчетата. Така че и за региона това ще е – мисля, че са допълнителни приходи, когато има подобни съоръжения.

Р1: Един от коментарите беше, че става всъщност тази база, и съответно Ямбол, става обект на особено внимание, вие знаете как да го разберете това, от страна на Русия.

ББ: В смисъл?

Р1: Ами едва ли не на прицел.

ББ: …Ма толкова сте интересни хора. Те два пъти повече туристи идват на 50-60 км. оттука. Те ще си бомбардират техните туристи? Просто престанете да си мачката държавата по тоя безобразен начин. Кой ви вкара тоз въпрос, не мога да разбера!

Р1: Пан, точка, беге.

ББ: Какво е това план, точка, беге?!

Р2: Може ли да кажете протестите на джипитата евентуално как ги възприемате?…

ББ: А те всъщност какво искат?

Р2: Твърдят, че няма никакво увеличение и че искат…

ББ: Ама всяка година ли трябва увеличение? Увеличение ли е по-добро, здравеопазване има ли за тая една година и дай сега повече увеличение! Непрекъснато всеки само повече увеличение да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3,5 млрд отиват в здравеопазването. В армията са 1 млрд. Ми тези момчета нали и те искат – и техника искат, и самолети искат. Всеки иска! Ние защо обучаваме, държавата, 6 години студенти – безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучиме да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент след това те отиват в чужбина. Това правилно ли е?

Р3: Трябва да ги задържаме…

ББ: Ама как да ги задържим?! Задържаме ги с 3,5 млрд в здравеопазването. Или понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от Здравната каса? Щото бяха свикнали всяка година – дойде краят на годината – 250-300-400 млн.! Малко по-скромно!… Ма дадохме им 20 млн. за спешната помощ оня ден! Правиме спешни отделения, видяхте ги.

Р4: А може ли да коментирате думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че сме закъснели с приемането на антитерористичен закон.

ББ: В абсолютно закъснение сме. Абсолютно закъснели сме и затова се надявам в рамките на 1-2 седмици депутати да внесат бързо този закон. Защото има нещо написано по въпроса. (Рязък преход, без пауза – б.р.) Хеми година и половина си говорехме само как треба да промениме най-върховната, конституцията, и какво щяло да стане. Докато требваше да пишеме тея закони, които ежедневно требват на хората!… Така че да честитиме на летците това, което са направили. Министър Москов се надявам, даже им е изпратил един отговор, ще разговаря с тях. И малко по-скромно в исканията. Държавата прави толкова много за здравеопазването, че малко и от тях очакваме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране