24.03.2021 | 9:02
Ще вали сняг, още по-студено време ни очаква в сряда
През почивните дни ще се затопли
Днес ще е облачно, на много места ще вали предимно слаб сняг, но в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен северен вятър. Минимални температури от минус 4° до 1°; дневни – между 1 и 6 градуса.

В планините снеговалежите ще продължат. В Западна и Централна Стара планина, както и в масивите в Югозападна България ще са значителни. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа предимно силен северен вятър, с който температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°, допълва БНТ.

В четвъртък и петък ще остане студено. Сутрешните температури ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10°, минус 12 градуса.

Ще е почти без валежи, само на отделни места в източните райони и в планините все още е възможно да прехвърча слаб сняг. През почивните дни ще се затопли, ще се повишат и минималните температури. Ще бъде и предимно слънчево.

Пътната обстановка в страната остава сложна заради мокрите настилки. Движението по магистрала „Струма“ в посока София между 29 и 35 км е ограничено за всички МПС поради аварийно-възстановителни дейности. Движението е двупосочно в платното за Благоевград. Скоростта е ограничена до 50км/ч. И отново на магистрала „Струма“ в участъка при 23 км в посока София има ремонт в аварийната лента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране