12.05.2019 | 1:36
Шуреят на Карадайъ продава за 165 000 евро къщи за гости, построени с европари (снимки)
Друга фирма на Невредин Кючюк е „спечелила“ над 3,6 лн. лв. от 16 обществени поръчки

Шуреят на формалния председател на ДПС Мустафа Карадайъ продава три къщи за гости, построени с европари по Програмата за развитие на селските райони, показа проверка на МИГNews.

За три имота, намиращи се в местността „Подмолата“ край село Чала, Община Борино, братът на съпругата му Джеврие – Невредин Кючюк, иска 165 000 евро. Къщите се продават обзаведени, а снимките доказват, че те въобще не са били използвани по предназначение – приемане на гости срещу заплащане.

Обявата е публикувана преди няколко дни, след като избухна скандалът с къщите за гости и прокуратурата отново влезе в Държавен фонд „Земеделие“.

За изграждането на вилното селище, фирмата на Кючюк –  „Чала тур“ ЕООД, е взела 391 160 лв. от Държавен фонд „Земеделие“. Парите са отпуснати от неговата съселянка – Атидже Алиева – Вели, която въпреки че е от опозиционната ДПС, е зам.-шеф на Фонда в правителството на Бойко Борисов. В момента Алиева е на избираемо място в евролистата на движението и очевидно уредена на тази позиция от съселянина си Карадайъ.

Невредин Кючюк продава къщи с общ двор от 5 декара. Те са построени през 2015 г.

Справка на МИГNews.info показа, че друга фирма на шурея на Карадайъ – „Виденица 2004“ ЕООД е прибрала почти 3,6 млн. лв.от 16 обществени поръчки.

Бел.ред.: Часове след публикацията ни (12 май) обявата на Невредин Кючюк беше изтрита от сайта imot.bg. Съдържанието й обаче все още може да бъде открито в кешовете на Гугъл.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране