19.03.2020 | 12:58
Шуробаджанащина закопа телевизията на БСП
БСТВ се превръща в "Нора з- тв", пише тв водещ набеден, че е от "отбора на Киро"

Телевизията на социалистите главоломно върви към тотален разпад, алармират нейни служители. Това стана ясно, след като един от ключовите кадри на БСТВ публикува във фейсбук съобщение, че е уволнен с неясни мотиви.

Става дума за Мирослав Павлов, който водеше емисиите новини в събота и неделя. Според написаното от него в социалната мрежа БСТВ се превръща в „НОРА-тв“.

От информацията става ясно, че с протекцията на верния паж на Корнелия Нинова – Вяра Емилова, която от декември управлява телевизията срещу 1500 лв. заплата, Нора Стоичкова расте в медията. От водещ на икономическо предаване, сега тя е поела неформално в ръце цялата дейност на БСТВ. Това не е изненадващо, предвид роднинските й връзка с Вяра Емилова, пише „Поглед. инфо“.

„Навсякъде има интриги и простотия, но тук са начин на работа и управление“, пише Мирослав във фейсбук. Възмутен, че „хора, които не са стъпвали в медия през живота си, в името на собственото си себелюбие са готови да убият бебето БСТВ!“

Заради липсата на пари и мениджърска компетентност още от края на лятото в БСТВ започна сериозен отлив на кадри, като телевизията беше оставена в състояние на будна кома. Положението ескалира около Нова година, когато и директорът Любомир Коларов също беше освободен, а в телевизията бяха оставени на щат служители, които не покриват дори санитарния мининум за съществуването на една такава медия.

Малко по-късно Корнелия Нинова инсталира за шеф в БСТВ Вяра Емилова, която няма никакъв медиен опит.

„Дойде някаква си тояга, която ако й предложат и шеф на реанимацията в Пирогов ще стане, не че е лекар или в случая журналист, толкова си може и „става за ВСИЧКО“, е безпощадният коментар на Мирослав Павлов.

Проблемите на БСТВ започнаха, когато управляващите ги лишиха от партийна субсидия. Малко по-късно тя бе възстановена в размер на 8 лв. за глас, но първият транш от парите ще бъде изпратен в края на март или в началото на април.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Шуробаджанащината е зкопала цяла България не само на БСП телевизията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране