30.05.2020 | 23:45
Синът на Ева и Гого от „Тоника“ стана общ работник
Димитър се трепе по строежите в Англия, за да помага на майка си

В тежки условия на гурбет в Англия е заминал синът на легендите на „Тоника“ Ева и Гого, пише вестник Ретро. От известно време насам Димитър работи по строежите в Лондон и на дъжд и студ, и в кански пек.

Заплащането, което получавал като общ работник там, било по-добро от това, което можел да взема в България. Затова търпял лишенията и носталгията по родния дом, жена си и дъщеричката си в името на това да им подсигури по-добър живот. Преди няколко седмици синът на Гого и Ева се прибрал временно в отпуск в у нас, като бил поставен под 14-дневна карантина, каквито са мерките за всички пристигащи от чужбина българи.

Димитър се прибрал при майка си, която го посрещнала с вкусни гозби. В момента Ева е сред мнозината родни хора на изкуството, които са принудени да се справят както могат с безпаричието, тъй като концертните им изяви и турнета бяха отменени. Дори след смъртта на Гого певицата не е спряла нито за миг да излиза на сцената и да изпълнява вечните им хитове. Благодарение на участията и концертите, които си намирала, съумявала да живее прилично и да се издържа. Сега обаче разчитала и на сина си Димитър, който ѝ помагал финансово. Ева също попада в графата с артисти, които получават ниски пенсии.

 

През октомври миналата година тя навърши 67 години и сподели, че вече обмисля да подаде документи за пенсия. „Не знам дали и 200 лева ще взема. Още не съм си пуснала документите, защото все изчаквах да видя дали няма да се намери документацията. Но сигурно и тази сума може да се окаже надценена“, сподели звездата от „Тоника“ тогава. Както е известно, документите на всички изпълнители за осигуровки и пенсия са изгорели при пожар в „Концертна дирекция“.

 

И Ева наред с куп други изпълнители просто не може да докаже годините, които е работила.

„Тъжно ми е за начина, по който живеем аз и народът ни. За смирението и търпението на хората. България не е готова за демокрация. Как може да са изгорели документите за пенсионирането ни? Не може прекрасният Емил Димитров да умре с 69 лв. пенсия. Това просто е недостойно за самата държава. Все повече се дава за спорта, но не и за изкуството. Много ли станахме на клона?“, възмущава се певицата.

Припомняме, че на 10 януари тази година се навършиха 6 тъжни години без съпруга на Ева – Гого, който издъхна след тежко боледуване от рядка диагноза, която лекарите не успяха да овладеят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране