16.08.2015 | 18:41
Скандал! Мутри сплашили Бруно Рибейро да хвърли оставка
"Те трябва да ми платят. Чакам предложение за споразумение", заяви португалецът

Бруно Рибейро заплаши Лудогорец с жалба до ФИФА ако двете страни не се споразумеят за неустойката, която той има да получава заради уволнението си. Това обяви самият треньор пред португалско издание в разтърсваща изповед.

“Те трябва да ми платят. Чакам предложение за споразумение. Не ме е страх, тук съм (б.р. в България), за се договорим. В противен случай ще трябва да прибегна до ФИФА за решаване на проблема. Ще изчакам още два или три дни”, предупреди специалистът.

По-скандалното в случая е друго разкритие на Рибейро. Според него фенове са се опитали да нахлуят в дома му, за да го сплашат. “Това най-вероятно е режисирано от човек, който е казал на въпросните привърженици къде живея, защото никой освен хората в клуба не знаеше. Това беше случка, която ме уплаши, но те не направиха нищо специално”, обясни португалецът.

Въпреки, че Рибейро още не се е разделил официално с Лудогорец, тимът вече има нов треньор – Едуард Ераносян. Португалецът пое шампионите това лято, но се провали с гръм и трясък в Шампионска лига и загуби финала за Суперкупата на България срещу Черно море (0:1).

В родината си Рибейро се оплака, че ръководството на Лудогорец е постъпило некоректно като е преговаряло и назначило негов заместник преди да го е освободило и да си е изчистило отношенията с него.

“Те наеха нов треньор още докато съм тук, това е абсолютно неприемливо. Аз не съм прекратил взаимоотношенията си с клуба, а друг човек подготвя отбора, сложно е”, каза още той.

Рибейро се оплака още, че спортния директор (б.р. – явно визира Методи Томанов) е правил селекцията през главата му. “Не изпълниха нищо, от това което ми беше обещано, когато подписвах договора”, обясни треньорът.

В края на разговора Рибейро каза и няколко добри думи за шампионите: “Футболистите бяха чисти, те успяха да формират добро семейство и всичко мина много добре. Мисля, че ще станат шампиони, защото те са само на една точка от първия. За съжаление не получих още няколко седмици, за да продължим да се развиваме, както искахме”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране