19.12.2019 | 17:04
Скандал с Борислав Игнатов като шеф на архитектите
Общинският съветник от ДСБ подаде оставка без дата, без мотиви и без входящ номер

Бившият кандидат за кмет на София и настоящ общински съветник от Демократична България Борислав Игнатов подаде оставка като председател на Камарата на архитектите в България. Това се случи по време на 19-тото общо събрание на браншовата асоциация, но оттеглянето на Игнатов не премина без скандали. Подадената от него оставка се оказа ръкописен документ, без дата, мотиви и входящ номер, което постави под въпрос неговата легитимност, предава Тв Европа.

„Искам да помоля да бъде уточнено дали е подадена оставка, по какъв начин е подадено предложението за оставка. Защото ако това е „оставка“ – до еди къде си, оставка от еди кой си. Нито дата, нито мотиви, нито уважаеми колеги… Съжалявам много, но няма да приема такова нещо за заявление. Този лист може да е депозиран миналата година, може и по-миналата. Без входящ номер, абсолютно неоформен документ, ако изобщо е документ“, каза арх. Христина Петрова.

По време на гласуването обаче Игнатов не получи вот на доверие, но въпреки това той продължи да води събранието.

„След като арх. Игнатов не получи вот на доверие, продължава да стои на масата и да манипулира събранието. След като на този човек не му достига достойнство да напусне аудиторията, нека да гласуваме отново. Обиждате интелекта на хората в залата г-н Игнатов, не ги приравнявайте с вашия“, каза арх. Емил Жечев.

Борислав Игнатов бе кандидат за кмет на Демократична България по време на последните избори в София. След местния вот, Игнатов получи място като общински съветник от листата на коалицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране