22.04.2021 | 12:03
Скандал в Сърбия: разследват шефа на парламента за оргии с непълнолетни момичета
Партитата в хотел "Алфа" в градчето Кончарево се провеждали вече 10 години

Председателят на сръбския парламент и бивш министър на външните работи Ивица Дачич е участвал в оргии с момичета на възраст между 15 и 18 г., твърди зам.-председателят на опозиционната Партия за свобода и справедливост Маринка Тепич.

Всичко започва със запис на свидетел, който е работил в хотел „Алфа“ в градчето Кончарево. За хотела се смята, че е собственост на депутата и кмет на Ягодина Драган Маркович-Палма. Твърди се, че Палма също е участвал в оргиите.

Във видеозаписа свидетелят разказва, че непълнолетни момичета в нетрезво състояние пристигали с таксита от Белград, а на организираните в хотела „закрити партита“ са присъствали хора от властта, сред които Дачич, Палма, собствениците на „Кнез петрол“ и телевизия Копорникус, бившият министър на енергетиката Александър Антич.

Момичетата били набелязвани в нощни заведения в сръбската столица, а след това хостесите ги убеждавали да отидат на „закритите партита“.

„Момичетата отиват една по една и се представят. Разказват какво искат, какво не искат. Това повече прилича на пазар за животни, отколкото на купон“, твърди свидетелят. Според него тези „партита“ се организират вече 10 години.

Драган Маркович-Палма определи обвиненията като „лъжа“ и заяви, че Маринка Тепич ще отиде в затвора заради тях. Той обяви, че сам ще подаде сигнал в прокуратурата, съобщи сръбската редакция на радио „Свободна Европа“.

Маринка Тепич от своя страна твърди, че „коалиционните партньори на Палма – Социалистическата партия на Ивица Дачич и Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич опъват чадър над Драган Маркович“. Тепич добави, че „снабдяването с жени и момичета е ежедневие в Ягодина, където Драган Маркович-Палма управлява“.

По случая е започнато разследване. Прокурорът от Ягодина Радослав Вучкович съобщи, че държавното обвинение разполага само с твърденията от пресконференцията на зам.-председателя на Партията за свобода и справедливост и че към момента събира още информация.

След като Тепич обвини „чудовищата на власт“ в Сърбия в перверзии и мафиотски дела още няколко опозиционни партии призоваха Дачич и Палма да подадат оставки или поне да бъдат отстранени от длъжност до приключването на разследването.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране