05.02.2015 | 9:30
Смениха шефовете на Булгаргаз
Новият изпълнителен директор на държавното дружество „Булгаргаз” е Петър Иванов

Новият изпълнителен директор на държавното дружество „Булгаргаз” е Петър Иванов, той замества на поста Дафинка Янкова, която влезе в борда на дружеството в края на 2013 г., съобщи „Капитал Daily“.

Преди седмици в Съвета на директорите на дружеството беше назначен Илиян Дуков, син на бившата депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова. Приемственост в компанията осигурява Ботьо Велинов, който също беше назначен в „Булгаргаз“ в края на 2013 година.

Досега Иванов работи във „Варна-про“, специализирана в доставки на корабно оборудване и изграждане на газопроводи. Варненската фирма е в основата на „Консорциум Варна про енерджи“, който има лиценз за газоснабдяване на община Балчик.

„Варна-про“ участва в консорциум с австрийската „Хаубау Хох-Унд Тийфбаугезелшафт“ във „Консорциум Хабау – Варна“, която изгражда българско-румънската газова връзка. Преди това компанията е работила по проекти на Черноморската технологична компания и Ситигаз.

В друг консорциум „Варна-про“ и „Хаубау“ участваха и в обществената поръчка за строеж на газопровода Добрич – Силистра през 2013 г., но тогава бяха отстранени от „Булгартрансгаз“ с мотива, че не изпълняват изискванията на търга. Само преди месец от поста си беше отстранен Кирил Темелков, най-дълго задържалият се в последните години изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“.

В последните няколко месеца от управлението на ГЕРБ Петър Иванов беше за кратко и главен счетоводител на НЕК. В този период той е участвал в управата на пенсионноосигурително дружество „Алианц“ и „Свободна зона Русе“.

Със смяната на ръководството на „Булгаргаз“ правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок и АБВ завърши подмяната на мениджмънта на държавната енергетика. Рокадите на ръководните органи на компаниите е редовна практика след смяната на властта, но поради зачестилите избори в последните години въртележката в бордовете стана изключително шеметна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране