15.03.2019 | 20:58
Собственикът на ТЕЦ-Варна еднолично реди евролистата на ДПС
Движението печели със сигурност 2 мандата в новия Европейски парламент, нужна е пълна мобилизация за трети евродепутат

Мажоритарният собственик на ТЕЦ-Варна и почетен председател на ДПС Ахмед Доган еднолично ще реди партийната листа за европейските избори през май. Това твърдят депесари, запознати с дългогодишната практика на Сокола, който въпреки твърденията си, че е „напуснал отдавна политиката“, нито за миг не е спирал да дърпа конците в създадената от него партия.

В момента в местните структури вървят номинациите на претендентите за висока заплата в Европейския парламент. След това списъците ще бъдат изпратени на общинските и областни структури. След тяхната селекция номинациите ще бъдат разгледани от Централното оперативно бюро на ДПС, което пък от своя страна ще състави единна проекто листа с имената на хората с най-много гласове от цялата страна. На финала списъкът ще попадне в ръцете на Ахмед Доган, който трябва да го одобри.

Тази процедура обаче е формална, тъй като на всички в партията е ясно, че решенията на местните структури са без особено значение. В повечето случаи те са подложени на натиск както от заинтересовани за повече номинации депесари, така и от оперативното ръководство, което издава заповеди кой да бъде номиниран и кой не.

Поради тези причини в ДПС никой не знае кои ще заемат първите места в евролистата. А това по традиция ще стане в последния ден преди крайния срок за регистрация в ЦИК.

Според вътрешните проучвания, партията със сигурност ще спечели 2 мандата в новия Европейски парламент и ще трябва максимално да се мобилизира за 3-ти евродепутат. Шансовете за по-добро представяне в никакъв случай няма да се увеличат след малоумните акции на безмозъчния тръст около оперативното ръководство да разбие партийките на Лютви Местан и Касим Дал – ДОСТ и НПСД и неуспешния рекет българските данъкоплатци да платят огромните борчове на Главно мюфтийство.

Както е известно в края на миналата година, Шабанали Дурмуш и Хюсеин Хафъзов бяха притиснати от прокуратурата да напуснат ДОСТ покрай разследването на сдружението с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“, чрез което незаконно бе финансирана партията на Местан от Турция. Именно Дурмуш и Хафъзов бяха начело на НПО-то, което получаваше парична помощ от фирми, близки до турския президент Реджеп Ердоган.

С НПСД ситуацията е идентична заради необяснимото забогатяване на изгонения формален председател Орхан Исмаилов, който е горд собственик на къща в полите на Витоша и на хотел чрез свой родственик. Провалът на акцията, целяща поставянето на Главно мюфтийство под пълен контрол на ДПС чрез плащане на огромните данъчни задължения няма нужда от коментар, защото наглите искания и заплахи за „второ Косово“ отвратиха обществото и доведоха до мобилизиция и истерични реакции дори и от страна на безобидната опозиция БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране