10.04.2019 | 16:13
Соцдепутатът Иво Христов с къща в Драгалевци, апартамент и три коли
Съпругата на червения професор била шеф в "Мултигруп", твърди ексдепутатът Антон Тодоров

И червеният депутат Иво Христов влезе в групата на имотните политици. „Малката 300 кв. къщурка на Иво „80% дебили” Христов в Драгалевци. Добавете към нея къща с двор в Царево, апартамент, три коли и няколко банкови сметки.”, насочи стрели към него  в социалните мрежи ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Той добави още информация – че съпругата на Христов е била част от високите етажи на „Мултигруп”.

Скандалът около професора се разрази още миналата година заради скандалното му изказване, че „80% от българите са дебилни и не могат да се подписват”. Червеният политик тогава разясни, че поднася извинения, но думите му са извадени от контекста.

Тодоров не спря до кратката информация с имотите и даде детайли и за съпругата на Иво Христов. „Кой обаче не го пита нищо! Радват му се и го величаят! Срамота! Ако го попитат, вероятно ще трябва да признае, че съпругата му Николета Калчева Лингурова-Христова е била съуправител с Иван Дремсизов /акционер с Илия Павлов в „Мултигруп“/ на най-голямата мулташка фирма на входа и изхода на „Кремиковци“ – Интерстийл трейдинг къмпани. Тук обаче не е прието „цоциалистите“ да бъдат питани такива неща“, пише още той.

Според информацията на Тодоров – съпругата  на червения депутат е била съуправител на основната фирма на „Мултигруп“ „Интерстийл трейдинг къмпани” за търговия на метали, която бе навремето на входа и на изхода на „Кремиковци“. Навремето компанията бе сочена като източваща чрез захранването му със скъпи суровини и евтино изкупуваща готовата продукция. „Николета Лингорова-Христова била съуправител не само на тази, но и на още няколко фирми с единствения жив акционер на някогашната „Мултигруп“ – Иван Дремсизов, както и с неговия син!”, написа Тодоров.

Изводът на ексдепутата бе, че не бива никой да се чуди откъде професор Христов има милиони за две къщи в София и Царево, за апартаменти, за три коли и „парички кеш“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране