25.02.2015 | 20:48
Стойчо критикува Лупи
Не можем да гоним групите в Шампионската лига с жълти стотинки, възмути се треньорът

Няколко дни след като шефът на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов постави „незаобиколима цел“ пред отбора тази година – влизане в групите на Шампионската лига или Лига Европа, треньорът Стойчо Младенов разкритикува публично приказките на началника си.

Той дори си позволи ирония. „Ние искаме със свободни агенти да станем шампиони, дори искаме със свободни агенти, както постави цел нашият собственик, да влезем в Шампионската лига. Ако това стане, собствениците на „Манчестър Сити“ или „Манчестър Юнайтед“ трябва да изпратят частните си самолети да ни вземат спортно-техническия щаб. Защото, виждате ли, сме най-големите тарикати. Те купуват играчи за милиони, а ние ги вземаме за жълти стотинки и постигаме такива резултати, каквито искат. Ще се стремим да правим това, което през цялата история на ЦСКА се е правило. Реалностите обаче вече са други. Струва ми се, че малко избързваме с целите. Това ще внесе напрежение в клуба, а аз не искам това да се прави. Целите са едно, реалностите – друго. Нека не правим това, което Венци Стефанов казва – „да надуваме балона“. Надявам се да не минаваме граница, която излиза извън професионализма“, заяви остро Младенов.

Наставникът обяви също така, че ще предложи нови договори на опитните защитници Александър Тунчев и Валентин Илиев, макар че вторият претърпя във вторник трета операция на дясното коляно през този сезон. Капитанът на „червените“ ще се възстановява около месец и в най-добрия случай се очаква в игра към началото на април. Младенов ги определи като „хора, отдадени на каузата“. Също така вчера беше потвърдено, че с ЦСКА са преподписали до лятото на 2018 г. хърватинът Марин Оршулич и десният бек Венцислав Василев.

Стойчо Младенов заяви вчера също, че по време на зимната подготовка в Турция е имал проблем с португалеца Тони Силва. „По-скоро той имаше проблеми и го освободих от тренировка. Това му попречи за една седмица да е концентриран, но бързо разрешихме ситуацията“, коментира наставникът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране