18.03.2015 | 18:44
Стойчо Младенов остава в ЦСКА
Дълговете на клуба са 12 млн. лв., разкри Александър Томов

Стойчо Младенов остава треньор на ЦСКА. Това потвърди главният акционер на клуба Александър Томов на извънредна пресконференция. Екзекуторът два пъти хвърляше оставката си в последните няколко седмици, след като „червените“ влязоха в серия от три поредни загуби. Днес обаче Томов отсече, че промени в треньорското ръководство няма да има.

„Не е имало някакви особени драми около случая. Той е морален човек и след три загуби, естествено, че подаде оставката си, за да поеме отговорност. Има много причини извън него. Оставката не беше приета с няколко аргумента. Първият е, че е трудно по време на плейофи ние да сменяме треньора. Вторият е подкрепата на футболистите и ръководството към него. А на трето място, който и да дойде в момента, трудно ще се адаптира в тези условия и да намери контакт с футболистите“, обясни биг босът на тима.

И продължи с похвалите: „Стойчо Младенов е много способен треньор. В момента анализираме как се стигна до тези загуби, но с решенията, които сме взели, отборът ще тръгне към победи. Ако той прецени, ще ви ги каже в събота“, измъкна се Томов. Освен това той призова и феновете на армейците да подкрепят отбора и да покажат силно присъствие на мача между ЦСКА и Берое в събота.

Томов разкри още, че към момента дълговете на клуба са 12 млн. лв. „В началото дългът бе 37 милиона лева. На 1 август 2013 – 25 милиона лева, на 1.12.2013 г. бе 19 милиона лева. И към 1.12.2014 е 12 милиона. Дългът към НАП е 9,6 милиона лева. От този дълг 8,4 милиона лева е обезпечен. Надявам се да обезпечим още 1 милион. Ние смятаме, че това е най-големият успех. Обещали сме да намалим още 4 милиона от дълга. Имаме дела към КАС и се надяваме да се справим“, сподели Томов.

„По делото на Градев и Вучков смятаме, че ще го спечелим. ЦСКА ще направи ново финансово планиране за 2015 г. Работим усилено по нова акционерна структура и изясняване на тези плащания. Никой не е вярвал, че миналата година постепенно всеки от опашката ще си вземе парите. Има хора, на които още не е платено от Титан.

Разходът от 2014 г. По стари задължения са 3,9 милиона лева. На Иван Иванов от 450 000 лева е платено половината и е приключил дългът. Най-големият разход – заплати на първия отбора е 5 милиона, 900 000 лева са за администрацията. Общо сме платили 14 300 000 лева. Ако извадите тези 4 милиона, те са точно мъката, клубът не направи пробив в Европа. Сега сме с намерение да постигнем още по-добри финансови резултати. Няма в ЦСКА съществени разходи за комисионни. Имаме приходите от трансфери – Мболи и Чочев, цените са известни. Имаме приход за Буш, който е за новата година.

Очаквам сериозен мач в събота, очаквам прелом и победа и всички очакват това нещо. Всяко подценяване, като срещу Локо Сф, не трябва да бъде факт. Нещата ще тръгнат към победен ход. Имаше спекули за противоречие между старши треньора и изпълнителния директор, Това е абсолютно несериозно. Това е израз на себеотрицание. Тодоров почти не взима заплата, в името на това да има пари за клуба. Г-н Манджуков – не сме имали разговори за стратегическо оставане. Парите му ще бъдат върнати, на етапи. Той има неспортни причини да не остане в клуба, но синът му остава. Г-н Инджов остава в клуба. Приходната част на бюджета за 2015 г. Не е необходимо да казвам. Очакваме тази година два прихода – загубата от Зимбру, която ни открадна около половин милион и публичното предлагане на акции. Всеки трансферен прозорец трябва да правим един-два трансфер понеже УЕФА иска от нас свободни приходи. Влизане в Лига Европа би ни донесло 5 милиона приход“, обясни още Томов.

Главният акционер призна още, че и в момента води преговори за генерален спонсор, но все още няма нищо официално. „ЦСКА ще върви по своя път. ЦСКА до есента трябва да получи генерален спонсор. Зависим от класирането. Ако пробием, ще се получи прекрасна история. Няма как да стигнем за месец до покрива. В клуба има само вливане на средства, при Титан са отивали в Титан спорт, а разходите са за сметка на клуба. Не искаме срещу 100-200 хиляди лева да запушим мястото на фланелките. Сложили сме лимит от 1 милион евро за година. Говорим за западноевропейски концерн. Аз съм преговарял с 10-15 фирми, но сме в сериозна криза. Има фирми, които се занимават само със себе си“, каза още Александър Томов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране