28.07.2019 | 0:01
Телевизията на БСП се разпада
Заплатите на работещите в червената медия се намалени почти на половина

Партийната телевизия на БСП се разпада, пише Пик, като се позовава на свои източници в червената медия. Оказва се, че паричната криза се е отразила първо именно на БСП тв. След като бе решено субсидията на партиите да бъде намалена драстично, тежките финансови проблеми на Корнелия Нинова и социалистите лъсна.

След като наля над 3 милиона за създаването на партийната телевизия и раздаваше пари с пълни шепи, днес положението е направо трагично. Миналия месец всички работещи са били на тръни дали ще получат заплатите. Освен, че едва са събрали пари, Бояна Бозаджиева и директора Любомир Коларов постоянно повтаряли, че положението е от тежко по-тежко. Персоналът на който се обещаваха перфектни трудови условия, а не един и двама журналисти се подлъгаха да започнат работа в БСП тв, днес масово напускат потъващия кораб.

Преди да получи последния милионен транш от държавна помощ, БСП разполагаше една с няколкостотин хиляди лева в касата си. Субсидията обаче ще покрие една част от разходите, които не са никак малко, предвид начина по който са свикнали да харчат Корнелия Нинова и близките й в партията, а и предстоящите местни избори, които ще глътнат голяма част от сумата. Като за капак БСП има да връща и милиони от надвзети субсидии, които както личи ще връща разсрочено, тъй като няма пари. Според работещи в медията проблемите със заплатите ще се задълбочават и ще става все по-трудно да се издържа червената медия, което ще се отрази първо на персонала. Те от своя страна не смятат да преживяват пълния крах на БСП тв и затова са започнали да напускат.

Според отлично осведомени заплатите се намалени почти на половина. Директорът на медията Любомир Коларов взимал около 3 бона, което щяло да се промени, а съветничката на Нинова, Бояна Бозаджиева до момента се радвала на възнаграждение от 2500 лева, но след промените ще падне на 1200 лева. Това обаче няма да е проблем за нея, тъй като тя взима отделна заплата от централата на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране