09.09.2023 | 21:15
Терзиев за Държавна сигурност: Трябва да се знае, че не всички там са били мракобесни. Те са защитавали държавата, като моите родители
Кандидаът на кмет на София на ППДБ ще обяснява на обществото какво е ДС

„Това, което се видя всъщност е колко много има какво да говорим по тази тема, за да имат хората по- добро разбиране какви са тези служби, кой какво е правил, че не всички са били еднакви, не всяка структура е била мракобесна“. Това казва в интервю за “Дойче веле” кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Той упорито се опитва да убеди журналиста, че не всяка структура в ДС се е занимавала с доносничество и мръсни поръчки, износ на каптагон и всякакви други неща, които, по думите му, обществото днес слага под един знаменател.

„И, че много от хората, които са работели в тези структури като моите родители, всъщност всяка една държава от Бангладеш и Бурунди до най-развитите имат такива структури и те се грижат за интересите на държавата по различен начин“, оправдава фамилната си обвързаност с ДС кандидатът на основните борци за лустрация.

Припомняме всъщност кои са неговите роднини и къде са работили – баща му Александър Терзиев е бил офицер от Първо главно управление на ДС. Дядо му Васил Терзиев, на когото е кръстен, е бил партизанин, а после – генерал от Държавна сигурност и дългогодишен началник на нейното Трето управление (военно контраразузнаване), а чичо му Павел Терзиев е офицер от VI управление на ДС. Братът на дядо му – Тодор Терзиев, е началник на IV управление на ДС (научно-техническо направление).

Майката на Терзиев – Иглика Вельова е офицер от ПГУ в аналитичния център, в който постъпва секретна информация. А дядо му по тази линия е работил в МВР.

В същото време самият Терзиев не спира да нагнетява темата за комунизма, като преди няколко часа обяви, че 9 септември не бива да се забравя. Това от своя страна ядоса още повече хората, които реално се очаква да го подкрепят на изборите – десните избиратели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране