11.11.2020 | 1:00
Тежък удар за Байдън, отнеха му Пенсилвания и се срина до 259 гласа
От щаба на Тръмп вече подадоха искове в Аризона и Пенсилвания

От предварителния резултат на Джо Байдън са извадени 20 електорални гласа, като по този начин му е отнета победата в президентските избори на САЩ. Според данни на сайта RealClearPolitics, кандидатът на Демократичната партия сега има 259 гласа — с 11 по-малко от необходимите за победа.

Според интерактивната таблица, от предварителния резултат на Байдън са извадени 20 електорални гласа от щата Пенсилвания. Неговият опонент – действащият държавен глава Доналд Тръмп, има 214 гласа. Така Пенсилвания се присъедини към Аризона, Аляска, Джорджия и Северна Каролина, които се смятат за „колебаещи” се щати.

Към момента в Пенсилвания са преборени 97% от гласовете. Байдън запазва лидерството си от 49,8, Трамп има 49,1%.

От щаба на Тръмп вече подадоха искове в Аризона и Пенсилвания, за да докажат „фалшификация при преброяването на гласовете“. В заявленията се говори за нарушения при преброяването на бюлетините, подадени по пощата.

Според Тръмп при такова гласуване не са били спазени принципите на прозрачност.  Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пък обяви, че президентът Доналд Тръмп ще остане на власт за втори мандат, съобщи Ройтерс, цитирана от Дарик.

Пред журналисти първият дипломат на Съединените щати изтъкна, че в страната ще бъде осъществено „плавно предаване на властта на втората администрация Тръмп“.  От „Политико“ твърдят, че от тона на Помпео не е станало ясно дали става дума за проява на особено чувство за хумор или за напълно сериозни намерения.

Президентът отказва да приеме обявената от големите медии победа на Джо Байдън на изборите, като твърди, че са извършени сериозни нарушения. Затова и вчера главният прокурор Бар поръча на федералните прокурори да разследват данните за изборни измами.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране