29.10.2019 | 17:17
Най-после: УЕФА обяви наказанието на България след скандала с расизма
Два мача без публика и солена глоба

УЕФА наложи солено наказание на Българския футболен съюз заради расистките прояви на Националния стадион “Васил Левски” в евроквалификацията с Англия, която нашите загубиха катастрофално – 0:6.

Следващият двубой на България от квалификациите за Евро 2020 срещу Чехия на 17 ноември на „Васил Левски“ ще се играе при закрити врата. Наказанието е наложено от УЕФА по член 14 от Дисциплинарния правилник на централата.

В допълнение Европейската футболна централа наложи условно наказание от още един домакински двубой без публика на представителния ни тим, което ще стане ефективно при повторно подобно провинение в рамките на следващите 2 години. Освен това Българският футболен съюз ще заплати обща глоба в размер на 85 000 евро заради расистките прояви и неуважително поведение по време на изпълнението на националния химн на гостуващия отбор преди началото на споменатия двубой.

“Българският футболен съюз държи да подчертае, че инцидентите от 14 октомври на ст. „Васил Левски“, предизвикали огромен международен отзвук и създали голямо обществено напрежение, не успяха да попречат на професионалната и ефективна реакция на всички отдели и звена на централата. Благодарение на усърдната и компетентна работа на администрацията на БФС и правните партньори на Съюза, както и на перманетните усилия в борбата с расизма, ксенофобията и нетолерантността по трибуните, българският национален отбор избегна по-тежки санкции”, подчертаха от БФС.

“Искрено вярваме, че в бъдеще българските футболни фенове ще докажат с поведението си, че неоснователно са станали обект на обвинения в липса на толерантност и уважение към съперниците. Това ще е от полза за всички – както за футболистите, така и за феновете, а и за международния спортен престиж на България. Българският футболен съюз ще информира допълнително притежателите на пакетни билети за мачовете на националния отбор за начините, по които ще бъдат компенсирани за невъзможността да гледат наживо последния двубой от европейските квалификации срещу Чехия”, добавиха още от футболната ни централа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране