04.01.2019 | 12:58
„Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган… показа пътя“
ДПС става днес на 29 години

ДПС навършва днес 29 години от създаването си. Движението е учредено на 4 януари 1990 г. По този повод от партията разпространиха съобщение, в което за пореден път се изтъкват заслугите на Ахмед Доган за демокрацията в България, за евроатлантическия ѝ път и за спазването на правата и свободите на гражданите.

Ето какво се казва в съобщението на ДПС по повод рождения му ден:

„Днес Движение за права и свободи навършва 29 години. Движение за права и свободи е учредена на 4 януари 1990 във Варна. Партията е парламентарно представена във всичките 29 години от учредяването си, има много сериозно представителство в местната власт и европейския парламент и заема важно място в политическия живот на страната. ДПС чрез своя Почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма.

По случай рождения ден на Движението  бяха получени много поздравителни адреси от страната и чужбина, а с писмо председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален е пожела общ успех на партиите от либералното европейско семейство и поздрави и почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за това, че през 1990-та година е поел важната инициатива за създаване на ДПС с цел защита на правата и свободите на всички граждани, защита на етническия мир и насърчаване на евроатлантическите ценности сред гражданите на посткомунистическа България. Ханс ван Баален благодари на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за ангажираността на международно и европейско ниво и подчерта, че  партията играе ключова роля в либералното семейство и в Групата на АЛДЕ в Европейския парламент. С посланието „Ще вървим заедно напред!“, завършва Баален своя поздравителен адрес.

С обръщение към членовете на ДПС по случай рождения ден  на партията се обърна във Фейсбук председателят на ДПС Мустафа Карадайъ:

Скъпи съпартийци!

Днес се навършват 29 години от основаването на Движение за права и свободи и това е повод да се поздравим за постигнатото в името на мира и на демокрацията, в името на правата и свободите в нашата Родина и да си пожелаем нови успехи.

Когато създавахме партията, обществото беше разделено и разединено. Беше време за големия избор за бъдещето на България. Тогава ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата. Тогава ние участвахме активно и съзидателно в изграждането на основите на демокрацията – за да бъдат основите здрави и процесът да е необратим. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури – НАТО и Европейски съюз. Вече 29 години стоим сериозно на политическата сцена, отговорни за днешния и утрешния ден, отстояваме правата и свободите на българските граждани, достойнството на всеки един човек, пазим и защитаваме демокрацията, защото твърдо вярваме, че единствено тя може да гарантира мира и благополучието, справедливостта, правата и свободите.

Днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света. Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни. Но ние, където и да сме, винаги оставаме отговорни, пазим устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности. Намираме сили в нашата биография, в историята ни и вярваме, че без мира демокрацията е в риск. Сега, когато отново е време на омраза и разединение, ние трябва да се обединим около нашите ценности и силно и мощно да защитим мира и демокрацията. Само така можем да направим света по-добър, да гарантираме правата и свободите, да работим за по-добър живот тук и сега, да гарантираме бъдещето на нашите деца.

Поздравявам ви от мое име и от името на ръководството на Движение за права и свободи с годишнината от основаването на нашата партия и ви желая здраве и много сили, дързост и вдъхновение заедно да постигаме нови победи и много успехи, за по-доброто бъдеще на България, региона и Европа.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране